Året som gått

Inatt skjuts det återigen raketer för mig, eller mamma låter mig tro det i alla fall 😉 Det är ju min födelsedag imorgon (jag fyller FYRA!) så nu är det dags för en ny liten årssummering.
 
❤️ Vi ska på fyraårskontroll på BVC om ett par dagar men vid senaste mätningen hemma var jag ståtliga 105 cm lång, och väger ca 17 kg. Jag växer så det knakar!
 
❤️ Tyvärr gör växandet att jag har en hel del växtvärk, framför allt om nätterna. Så då vill jag gärna ligga och bli klappad av pappa.
 
(null)
 
❤️ Jag kan äntligen stoltsera med att jag numera är helt nappfri! Sen jag sa det den där söndagen i början av december har jag inte saknat den ett dugg. Eller jo, nån enstaka liten gång där i början, men annars säger mamma att det gått över all förväntan!
 
❤️ Avsaknaden av nappen har dock gjort mig väldigt ledsen när vi säger hejdå på förskolan på morgonen. Förut fick jag alltid ha med mig nappen in en liten stund men nu blir jag ju lämnad utan den extra tryggheten. Det går över fort men pappa tycker ändå det är jobbigt att lämna mig gråtandes varje morgon, det gör jag med...
 
(null)
 
❤️ Pratkvarnen i mig finns kvar, precis som förra året. Jag har alltid mycket att berätta, och berättar gärna om vad jag gjorde när jag var liten bebis.
 
❤️ Blöjan har tyvärr inte släppts än. Eller tyvärr och tyvärr, jag tycker det är ganska bekvämt. Men mamma och pappa säger att vi gör ett nytt försök till våren när man blir av med alla tjocka vinterkläder. Eller så blir det som med nappen en dag, att jag helt enkelt känner mig redo!
 
❤️ Jag leker allra mest med min tågbana hemma, men Playmobil har också klättrat rätt högt på listan över favoritleksaker.
 
❤️ Det är väldigt mycket drama i mitt liv säger mamma. Det krävs inte mycket för att hela min värld ska rasa samman. Det kan till exempel vara så att mamma klär på mig byxorna innan tröjan (då tvingar jag henne att ta av byxorna, sen ta på tröjan och sist byxorna igen!) eller att farmor och farfar inte vinkade över grinden när de åkte härifrån. Som sagt, drama... 😉
 
(null)
 
❤️ Jag är en riktigt liten sångfågel som gärna går runt och sjunger hela tiden. Om jag sen är hemma, i badet eller på Väla, det struntar jag i. Mamma säger att jag har väldigt lätt för att lära mig hela sånger, en riktigt liten sångtalang med andra ord!
 
Vill ni jämföra med mina tidigare årssummeringar hittar ni dem här:
 
Tre år
Två år
Ett år
 
Det har ju hänt en del kan man säga! :)